Krompir, Foto: Privatna arhiva

pažnja

Ovo je tajna najukusnijeg krompira na tanjiru! Užitak koji vas tera da ogrebete tepsiju

Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju!

Objavljeno: 22.05.2025. 10:15h

U nastavku vam otkrivamo tajnu najukusnijeg krompira.

Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome.

Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati.

Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu.

Potrebno

500 gr krompira na kolutove

1 veća glavica crnog luka

1 veća šargarepa

4 čema belog luka

3 kašike opranog pirinča

suvi začin

ml biber

ulje

Priprema

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Listove krompira posuti sa suvim začinom ml bibero i malo ulja pa izmešati.

Tepsiju podmazati uljem pa poredjati pola krompira pa dpdati na krugove luk šargarepu i na listiće beli luk.

Pirinač oprati pa rasporediti Pokriti ostatkom krompira.

Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče. Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene.

Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hle, Jako ukusan fini sočan kremas i jako ukusan.

(Espreso)