Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

preukusna

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu

Savršena je za svečane prilike.

Objavljeno: 22.05.2025. 08:49h

Teleća čorba jedno je od omiljenih jela, a ako želite pravi u ukusan obrok, onda je ovaj recept za vas.

Savršena je za svečane prilike.

Sastojci

600 g teletine

2 glavice crnog luka

3 šargarepe

2 krompira

2 kašike brašna

1 jaje

čaša kisele pavlake (180 g)

so

biber

1 list lovora

1 kašičica suve začinske paprike

peršunov list (po želji)

Priprema

Čorbafoto: Dušan Zidar / Alamy / Alamy / Profimedia

Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Dodajte meso koje ste isekli na manje komade, pa dinstajte sve zajedno oko desetak minuta.

Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite šerpu sa ringle.

U vruću čorbu dodajte umućeno jaje sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta. Teleća čorba je spremna za posluženje.

Prijatno!

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)