Čajni kolutići u činiji, Foto: Bakina kuhinja

fantazija

Ovako se prave najukusniji čajni kolutići: Recept ne postoji na internetu - neodoljivo mekani i mirisni

Neodoljivo mekani i mirisni čajni kolutići

Objavljeno: 17.05.2025. 08:23h

Baka Jelena nam je otkrila najukusniji recept za čajne kolutiće.

Poslastica vraća u detinjstvo, a cela porodica će uživati u zalogajima koji se tope u ustima.

Priprema nije teška, a tu su svi sastojci:

jaja - jedno

3 kašike šećera /može više/

korica limuna

Baka Jela spremila čajne kolutićefoto: Bakina kuhinja

50 ml ulja

50 ml jogurta

250 gr brašna

1 kašičica praška za peciva

50 gr brašna za mešenje po stolu

Priprema:

U činiji razbiti jaje, dodati šećer i izmutiti žicom. Dodati koricu limuna, ulje i brašno sa praškom za pecivo.

Preukusni čajni kolutićifoto: Bakina kuhinja

Zamesiti testo koje je mekše. Dodati brašna malo po stolu i oklagijom izravnati testo za pola prsta debljine.

Vaditi krugove kolutića sa modlicom ili sa dve čašice jednom većom i jednom sasvim malom za sredinu. Ređati u pleh obložen pek papirom.

Baka Jelini čajni kolutićifoto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 180 još 10-15 minuta da porumene. Jako su lepi mirisni i uvaljati ih u prah šećer zamirisan vanilin šećerom.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu:

Bonus video:

(Espreso/N.J)