fantazija
Ovako se prave najukusniji čajni kolutići: Recept ne postoji na internetu - neodoljivo mekani i mirisni
Neodoljivo mekani i mirisni čajni kolutići
Baka Jelena nam je otkrila najukusniji recept za čajne kolutiće.
Poslastica vraća u detinjstvo, a cela porodica će uživati u zalogajima koji se tope u ustima.
Priprema nije teška, a tu su svi sastojci:
jaja - jedno
3 kašike šećera /može više/
korica limuna
50 ml ulja
50 ml jogurta
250 gr brašna
1 kašičica praška za peciva
50 gr brašna za mešenje po stolu
Priprema:
U činiji razbiti jaje, dodati šećer i izmutiti žicom. Dodati koricu limuna, ulje i brašno sa praškom za pecivo.
Zamesiti testo koje je mekše. Dodati brašna malo po stolu i oklagijom izravnati testo za pola prsta debljine.
Vaditi krugove kolutića sa modlicom ili sa dve čašice jednom većom i jednom sasvim malom za sredinu. Ređati u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 180 još 10-15 minuta da porumene. Jako su lepi mirisni i uvaljati ih u prah šećer zamirisan vanilin šećerom.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu:
Bonus video:
(Espreso/N.J)