Pita, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia
majstorski
Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.
Objavljeno: 16.05.2025. 12:38h
Bojana Savić
Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.
Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šolje mleka
- 100 ml ulja
- so
- šećer
Priprema:
- Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
- Zatim dodajte so, ulje i brašno.
- Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
- Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi.B.S.)