Pita, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti

Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.

Objavljeno: 16.05.2025. 12:38h

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

  1. Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
  2. Zatim dodajte so, ulje i brašno.
  3. Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
  4. Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi.B.S.)