savršena
Ovo je najkremastija torta od jagoda! Pravi se od osnovnih sastojaka, a rezultat je da padnete u nesvest
Otkrivamo vam recept za najkremastiju tortu od jagoda koja će vas ostaviti bez teksta.
Jagode su hit ove sezone pa ih obavezno iskoristite za ovu poslasticu.
Otkrivamo vam recept za najkremastiju tortu od jagoda koja će vas ostaviti bez teksta.
Za testo:
tri jaja
kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
140 g šećera
100 ml biljnog ulja
150 ml mleka
prašak za pecivo
200 g brašna
Za punjenje:
400 g svežih jagoda
250 g svežeg sira
tri kašike šećera u prahu
trećina kašičice vanilinog šećera
dve kašike jogurta ili pavlake
jedno jaje
Spremanje:
Pomešajte sve sastojke za testo, pa dobro umutite mikserom. Najbolje je to činiti deo po deo. Kada dobijete relativno gustu smesu, znate da je ono gotovo.
Umutite i sve, osim jagoda, za punjenje. Voće presecite na pola ili željenu veličinu.
torta sa jagodama / Izvor: YouTube printscreen/Брзо и лако
U kalup izlijte smesu za testo, nanesite punjenje preko i utisnite jagode. Pecite na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Prijatno!
(Espreso/Srbija danas/prenela PV)