Kolač, Foto: Printscreen/YT/ Betülün Mutfak Aşkı

savršen

Ovo je najbolji prolećni kolač sa jagodama! Pred njima padaju i oni na dijeti, a sprema se najprostije ikad

Priprema je prelaka a ukus fenomenalan.

Objavljeno: 12.05.2025. 11:17h

Ovaj tart sa jagodama je najbolji izbor za prolećne dane.

Priprema je prelaka a ukus fenomenalan.

Za patišpanj:

foto: Printscreen/youtube/ Antonia Jagodić (LeAny)

7 žumanca, šećer 7 kašika, vanilin šećer 1 kesica, brašno 7 kašika, prašak za pecivo 1 kesica, sok od pomorandže po potrebi

Za fil:

jagode 1 kg, voda 400 ml, šećer 13 kašika, puding od vanile 2 kesice, vanilin šećer 3 kesice, belanca 7, šećer 7 kašika

Način pripreme:

Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom, pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.

Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin-šećerom. Kad provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne. Belanca umutite sa šećerom i sastavite s vrućim pudingom. Na ohlađenu koru sipajte malo fila, zatim u njega zaronite prepolovljene jagode i premažite ostatkom fila.

(Espreso/blic žena/prenela PV)