Torta, Foto: Tiktok printscreen/zenaprogramera

slatkiš

Ova torta je Bogom dana za Đurđevdan: Prosta kao pasulj, a svako bi je poželeo na stolu

Ovu tortu toplo preporučujemo!

Objavljeno: 04.05.2025. 15:22h

Sledi Đurđevdan, jedna od najlepših srpskih slava. U to ime sprema se čitava gozba, čiji je dezert nezaobilazan deo. Preporučujemo tortu u nastavku.

Sastojci:

500 ml slatke pavlake

400 ml kisele pavlake

150 g šećera u prahu

500 g mlevenog keksa

100 ml mleka

450 g zamrznutih malina

180 g krem šlaga

300 ml kisele vode

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, pa u nju dodajte umućenu kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.

Dodajte plazmu, pomešajte i sipajte mleko. Pridružite maline i sve sjedinite.

U kalupu lepo rasporedite smesu i preko stavite šlag koji ste prethodno umutili sa kiselom vodom. Prijatno i srećna slava!

Bonus video:

(Espreso/Srbija Danas/Sara Panić/Preneo D.M.)