Lažna baklava, Foto: Printscreen / Youtube / Kuvajmo lako

bolja od originala!

Lažna baklava bez kora sa orasima topi se u ustima! Nema sočnije poslastice, pravi se očas posla, a ukus kida!

Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.

Objavljeno: 01.05.2025. 23:28h

Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti recept.

Baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli!

Sastojci:

3 jaja 150g šećera 12 kašika mleka 12 kašika ulja 12 kašika pšeničnog griza 12 kašika brašna 1 prašak za pecivo 200g mlevenih oraha

Za posipanje:

400g šećera 450ml vode

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano sve sjediniti, mešajući odozdo prema gore.

Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20x25) i kašikom poravnati. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kora lepo ne porumeni.

Dok se kora hladi skuvati sirup - potrebno je da šećer i voda proključaju. Kada se kora prohladila, isecite je nakocke i dobro natopite toplim sirupom. Potom ovu preukusnu poslasticu ostavite da se prohladi, pa ukrasite mlevenim orasima i spremna je za posluženje!

Bonus video:

Espreso/srbijadanas/TM