spas
Šta da uradite ako vam se stomak naduje od roštilja? 1 stvar i kao da ništa niste jeli
Stručnjaci savetuju da se uz roštilj jede zelena salata kako bi se ublažio negativan uticaj hrane pečene na visokim temperaturama
Ako ste se za 1. maj prejeli roštilja, a stomak vam je nadut i osećate težinu, postoje tri jednostavne namirnice koje vam mogu pomoći, a verovatno ih već imate kod kuće:
Soda bikarbona – Kašičicu razmutite u malo vode i popijte. Brzo ublažava mučninu i olakšava varenje.
Čaj od maslačka – Još bolji od kamilice kada je reč o nadutosti. Popijte šolju i nežno masirajte stomak.
Limun i topla voda – Iscedite limun u čašu tople vode. Ova kombinacija pomaže varenju i smanjuje gasove.
Pored toga, stručnjaci savetuju da se uz roštilj jede zelena salata kako bi se ublažio negativan uticaj hrane pečene na visokim temperaturama.
Bonus video:
(Espreso)