Roštilj, Foto: Nebojša Mandić

jede se za sve pare

"Prodamo i po 20 kilograma jednoj grupi za 1. maj": Čačanski ugostitelji ne mogu da postignu, meso ide kao ludo

Prvomajski praznici mnoge prvo asociraju na roštilj i gozbu u prirodi, a da ona bude kako treba, za Čačane su se pobrinuli različiti restorani

Objavljeno: 30.04.2025. 12:53h

Prvomajske praznike većina Čačana iskoristiće za odmor i boravak u prirodi. Sa prijateljima, društvom ili porodicom, praznična atmosfera biće upotpunjena dobrim raspoloženjem, ali i još boljim jelovnikom, te je Kurir televizija straživala šta će se ovog puta naći na prazničnoj trpezi Čačana koji važe za vrsne gurmane, ali i kuvare.

Čačani su otkrili da su im planovi pretežno slični, odnose se na boravak u prirodi, okolnim selima i u krugu porodice.

foto: Sebastian Duda / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom prvomajskih praznika samo jedna od po dobrom roštilju poznatih kafana, ispeče i isporuči znatne količine roštilja. Ovu vrstu delikatesa su počeli da isporučuju i tamo gde ranijih godina nisu ni slutili da će, i to u količinama preko tone.

- Imamo od kilogram, pa sve do 10, 15, 20 kilograma. Zavisi od količine ljudi koji se skupe na tim izletištima. U prirodi je zabranjeno paljenje vatre, a i generalno je lakše poručiti. Okupljaju se u okviru šuma, poljana, parkova, čak i privatnih domaćinstava, zakupljuju kuće gde god nađu fino mesto - kaže Filip Ćurčić, suvlasnik porodične ugostiteljske firme.

foto: Dragana Udovičić

Poput ovog i ostali čačanski ugostitelji poslednjih godina vrše dopremu hrane po izletištima na području Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Guče, Lučana i Požege.

Bonus video:

(Espreso/Kurir Tv)