Pesak torta, Foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

ukusna

Pesak torta bez pečenja: Jugoslovenska kraljica se pravi za 30 minuta - dobijate kremastu, vlažnu poslasticu za čas

Pesak torta, osim što neverovatno dekorativno izgleda, prava je bomba ukusa

Objavljeno: 23.04.2025. 11:22h

Ova poslastica ne samo da je dekorativna, već oduševljava i svojim ukusom.

Pesak torta, osim što neverovatno dekorativno izgleda, prava je bomba ukusa. Naime, manje od sat vremena vam je potrebno da je spremite, a vrlo je izdašna.

Sastojci:

200 g mlevenog keksa

200 g kokosovog brašna

200 g mlevenih oraha

ADVERTISING

250 g margarina

300 g šećera

1 litar mleka

4 kesice pudinga od vanile

100 g šlaga

200 ml mleka

Uzmite malu šerpu i u nju sipajte prah iz kesica za puding. Dodajte malo vode i energično promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim stavite litar mleka i 300 grama šećera da provri.

foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

Dok čekate da mleko provri, pripremite penasto umućen margarin u dubokoj činiji. Kada mleko provri, sklonite ga sa šporeta i postepeno umešajte razmućeni puding u mleko. Vratite smesu na ringlu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Kada se puding zgusne, podelite ga na tri jednaka dela. U prvi deo umešajte mleveni keks, u drugi deo dodajte kokosovo brašno, a u treći deo dodajte mlevene orahe.

foto: Sherpica Recipes/ Printscreen/ Youtube

Obložite kalup za pečenje pek papirom i sipajte prvi deo smese sa keksom. Ravnomerno ga rasporedite špatulom i stavite sve u frižider.

Nakon što se prvi sloj stegne, nanesite sloj sa kokosovim brašnom, a zatim preko njega sloj sa mlevenim orasima. Vratite tortu u frižider da se potpuno stegne.

Nekoliko sati kasnije umutite šlag 200 ml mleka i premažite tortu, kako biste je ukrasili.

Bonus video:

(Espreso)