Foto: Uvamen / Alamy / Alamy / Profimedia

uuuh, kakav je

Najsočniji svinjski but iz rerne za Uskrs: Meso kao puter lepi se za prste, a ukus bolji nego iz restorana

Pravi gurmani kažu da nema ručka bez dobrog komada mesa, a još kada je u pitanju svinjetina užitak je zagarantovan

Objavljeno: 18.04.2025. 12:04h

Svinjski but iz rerne sa povrćem oduševiće sve prave gurmane, a meso će biti mekano i sočno. Recept je prilično jednostavan samo je potrebno malo više vremena da se svinjski but ispeče.

Pravi gurmani kažu da nema ručka bez dobrog komada mesa, a još kada je u pitanju svinjetina užitak je zagarantovan. Svinjski but iz rerne sa povrćem praktično se pravi sam od sebe, jer pola posla obavi rerna, a meso će biti mekano i sočno kao puter. Uz dodatak krompira i šargarepe imaćete pravi gurmanski ručak za desetku.

Sastojci: 2 kg svinjskog buta u komadu 2 glavice luka 6 većih krompira 4 šargarepe 200 g pečuraka 1 kašičica belog luka u prahu so, biber

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

Rernu uključite da se greje na 200 stepeni. Zagrejte veliki tiganj sa malo ulja na srednje jakoj vatri. Svinjsko meso pospite belim lukom u prahu, solju i biberom, pa sve dobro utrljajte u meso. Pecite svinjski sa svih strana u zagrejanom tiganju dok ne porumeni. Prebacite u posudu za pečenje. Luk očistite i isecite na tanke kolutove ili kriške, pa ga poređajte po mesu. Nalijte vodu do polovine posude. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 2 sata. Krompir i šargarepu očistite, nasecite na krupnije komade. Nakon dva sata pečenja ubacite povrće oko mesa. Nemojte pokrivati već ostavite da meso dobije rumenu koricu. Vratite u rernu i pecite još sat vremena. Pred sam kraj pečenja dodajte tanko isečene pečurke i pecite sve zajedno još jedno 15 minuta.

Bonus video:

Espreso/ Stvar ukusa/TM