ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

NEMA MU RAVNOG

Klasik koji svi vole: Slani rolat po receptu iskusnih domaćica sa kojim nema greške - predjelo za uskršnji ručak

Donosimo vam recept za rolate koji će uneti boju, ukus i miris praznika – i uz pečenje i jaja, savršeno zaokružiti ručak.

Objavljeno: 18.04.2025. 11:12h

Slani rolati su postali neizostavan deo uskršnjeg stola – dekorativni, ukusni i laki za služenje. Mogu se napraviti unapred, lepo izgledaju na tacni, a svaka domaćica zna: kad nestane prvih 10 parčadi, znači da je pogodila.

Donosimo vam recept za rolate koji će uneti boju, ukus i miris praznika – i uz pečenje i jaja, savršeno zaokružiti ručak.

Rolat sa šunkom i sirom (klasik koji svi vole)

Sastojci za koru:

5 jaja

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

100 g rendanog kačkavalja

so po ukusu

Fil:

200 g krem sira

200 g šunke seckane na sitno

100 g rendanog trapista

foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

Priprema:

Umutiti jaja sa malo soli, dodati brašno, prašak za pecivo i kačkavalj. Peći 15 minuta u velikom plehu na papiru za pečenje.

Kad je gotovo, uviti u krpu da se prohladi.

Premazati krem sirom, posuti šunkom i sirom, pa urolati. Ostaviti da se stegne u frižideru.

Savršeno ide uz rusku salatu i ofarbana jaja!

Bonus video:

Espreso/k1/TM