
NEMA MU RAVNOG
Klasik koji svi vole: Slani rolat po receptu iskusnih domaćica sa kojim nema greške - predjelo za uskršnji ručak
Donosimo vam recept za rolate koji će uneti boju, ukus i miris praznika – i uz pečenje i jaja, savršeno zaokružiti ručak.
Slani rolati su postali neizostavan deo uskršnjeg stola – dekorativni, ukusni i laki za služenje. Mogu se napraviti unapred, lepo izgledaju na tacni, a svaka domaćica zna: kad nestane prvih 10 parčadi, znači da je pogodila.
Donosimo vam recept za rolate koji će uneti boju, ukus i miris praznika – i uz pečenje i jaja, savršeno zaokružiti ručak.
Rolat sa šunkom i sirom (klasik koji svi vole)
Sastojci za koru:
5 jaja
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
100 g rendanog kačkavalja
so po ukusu
Fil:
200 g krem sira
200 g šunke seckane na sitno
100 g rendanog trapista

Priprema:
Umutiti jaja sa malo soli, dodati brašno, prašak za pecivo i kačkavalj. Peći 15 minuta u velikom plehu na papiru za pečenje.
Kad je gotovo, uviti u krpu da se prohladi.
Premazati krem sirom, posuti šunkom i sirom, pa urolati. Ostaviti da se stegne u frižideru.
Savršeno ide uz rusku salatu i ofarbana jaja!
Bonus video:
Espreso/k1/TM