Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

zanimljivo

Posne palačinke prste da poližeš! Ne postoji ništa lakše i lepše napraviti - evo kako da budu vazdušaste i mekane

Palačinke su mnogima omiljeni desert

Objavljeno: 15.04.2025. 07:39h

Ukoliko ste mislili da post znači odricanje svega što vam stomak i srce žele, imamo dobre vesti: nije tako. Palačinke su mnogima omiljeni desert, a mi vam prenosimo recept za dane kada postite na vodi a baš želite da jedete ovaj slatkiš.

Sastojci zaposne palačinke:

Za smesu:

250 g brašna

10 g suvog kvasca

1 prstohvat soli

1 kašika šećera

500 ml vode

Za premazivanje:

po potrebi džem/pekmez

Palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Zatim umešati dve kašike brašna, so, izmešati i dodati ostatak brašna i dobro promešati da nema grudvica.

Ostaviti da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi. Teflonski tiganj zagrejati, sipati kutlačom pripremljenu smesu i palačinke peći na umerenoj vatri. Palačinke odložiti na tanjir, pa ih vruće premazati džemom, urolati (ili ispreklapati u oblik trougla) te poslužiti.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona./Recepti.com/Prenela:M.S.)