brauni od jagode
Recept za najbolji brauni od jagode: Idealan je za prolećne dane, a pravi se nikad lakše
Brauni od jagode - recept koji će vas osvojiti na prvu
Brauni od jagoda je lagan i sočan kolač, lako se pravi.
Sastojci:
168 g putera, iseckanog na kockice
226 g bele čokolade, seckane
2 jajeta
2 žumanca
250 g šećera
1 kašika vanilinog ekstrakta
219 g brašna
3/4 kašičice soli
50 g smrznutih jagoda
Za glazuru:
270 g šećera u prahu
45 ml punomasnog mleka
60 g smrznutih jagoda
Savet plus:
Čuvajte ostatke u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesi do četiri dana. Zamrznite do dve nedelje.
Recept za najbolji brauni od jagode:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Otopite puter i belu čokoladu zajedno na pari, na niskoj vatri. Neprekidno mešajte da se bela čokolada ravnomerno zagreje. Zatim sklonite sa vatre.
Dodajte jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt u veliku činiju i umutite mikserom, dok smesa ne postane bleda i glatka. Sipajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade i umutite dok se ne sjedini i ujednači. Prespite brašno i so u vlažne sastojke i mešajte lopaticom samo dok se ne sjedine.
Bonus video:
Espreso/Stvarukusa/M.L.