Brauni od jagode, Foto: TrendingNow / Alamy / Profimedia

brauni od jagode

Recept za najbolji brauni od jagode: Idealan je za prolećne dane, a pravi se nikad lakše

Brauni od jagode - recept koji će vas osvojiti na prvu

Objavljeno: 13.04.2025. 23:45h

Brauni od jagoda je lagan i sočan kolač, lako se pravi.

Sastojci:

168 g putera, iseckanog na kockice

226 g bele čokolade, seckane

2 jajeta

2 žumanca

250 g šećera

1 kašika vanilinog ekstrakta

219 g brašna

3/4 kašičice soli

50 g smrznutih jagoda

Jagodefoto: RINA

Za glazuru:

270 g šećera u prahu

45 ml punomasnog mleka

60 g smrznutih jagoda

Savet plus:

Čuvajte ostatke u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesi do četiri dana. Zamrznite do dve nedelje.

Recept za najbolji brauni od jagode:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Otopite puter i belu čokoladu zajedno na pari, na niskoj vatri. Neprekidno mešajte da se bela čokolada ravnomerno zagreje. Zatim sklonite sa vatre.

Dodajte jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt u veliku činiju i umutite mikserom, dok smesa ne postane bleda i glatka. Sipajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade i umutite dok se ne sjedini i ujednači. Prespite brašno i so u vlažne sastojke i mešajte lopaticom samo dok se ne sjedine.

Bonus video:

Espreso/Stvarukusa/M.L.