Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Starinski recept za najbolji ručak koji se sprema brzo, a ne treba vam mnogo para: Zdrav obrok kojem nema premca

Svaki zalogaj pravo je uživanje.

Objavljeno: 09.04.2025. 15:44h

Prilikom pripreme pilava koristite što više domaćih proizvoda koji će vam pomići da napravite hranljivo jelo.

Potrebno je:

  • 500 gr pilećih bataka;
  • 1 glavica crnog luka;
  • 1 crvena paprika;
  • 1 veća šargarepa;
  • 1 krompir;
  • 1 veća tikvica;
  • ulje; so; biber; peršunov list.

Priprema: Na ulju propržiti seckan luk i seckanu papriku, dodati seckanu šargarepu pa tikvicu i na kockice krompir. Posoliti, pobiberiti može i suvi začin, pa dodati šolju od 100 gr opranog pirinča. Doliti vode da ogrezne i krčkati na tihoj vatri.

Batake posoliti pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena belog luka izdrobljenog. Zatim dodati ulja i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari poređati belolučene batake i peći u rerni na 200 stepeli C oko sat vremena.... Uživajte u fantastičnom obroku.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)