Manastirsko kolač, Foto: Bakina kuhinja

idealan

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas

U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Objavljeno: 04.04.2025. 10:11h

Ovaj manastirski kolač je idealan kada vam dođu iznenadni gosti. Sprema se brzo i lako, a toliko je ukusan da će počistiti i najsitnije mrvice sa stola.

U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Priprema:

Manastirski kolač foto: Privatna arhiva

3 jaja

180 gr griza

1/2 praška za pecivo

2 jabuke

malo cimeta

3 jaja

100 gr šećera

50 ht suvog grožđe

200 ml jogurta

100 ml ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo ubaciti jabuke sa cimetom.

Dodati suvo groždje, jogurt i ulje. Sve izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.

Kolač je nestao za tren oka sa stola i dobio sve pohvala od mojih gostiju.

(Espreso)