Manastirsko kolač, Foto: Bakina kuhinja
idealan
Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.
Objavljeno: 04.04.2025. 10:11h
Vanja Pejić
Ovaj manastirski kolač je idealan kada vam dođu iznenadni gosti. Sprema se brzo i lako, a toliko je ukusan da će počistiti i najsitnije mrvice sa stola.
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.
Priprema:
3 jaja
180 gr griza
1/2 praška za pecivo
2 jabuke
malo cimeta
3 jaja
100 gr šećera
50 ht suvog grožđe
200 ml jogurta
100 ml ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo ubaciti jabuke sa cimetom.
Dodati suvo groždje, jogurt i ulje. Sve izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.
Kolač je nestao za tren oka sa stola i dobio sve pohvala od mojih gostiju.
(Espreso)