Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Starinsko jelo na koje su danas zaboravili mnogi: Sprema se lako, a ukus vraća u neka prošla vremena i detinjstvo
Ovo su jeli naši preci.
Objavljeno: 02.04.2025. 15:55h
Bojana Savić
Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često. Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 1 kašika svinjske masti
- 150 g krem sira
- 150 g kajmaka
- 70 g kukuruznog brašna
- 2 žumanceta
- so
- ulje
- 70 g pršute
Priprema:
- U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.
- Sve vreme mešajte na srednjoj vatri.
- Zatim dodajte kukuruzno brašno, žumanca i so.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)