Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Starinsko jelo na koje su danas zaboravili mnogi: Sprema se lako, a ukus vraća u neka prošla vremena i detinjstvo

Ovo su jeli naši preci.

Objavljeno: 02.04.2025. 15:55h

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naše bake spremale veoma često. Međutim, poslednjih nekoliko godina gotovo je da je nemoguće da ćete čuti da moderna domaćica sprema ovo ukusno i kalorično jelo, te smo mi tu da vas podsetimo kako su jeli naši preci.

Sastojci:

  • 350 ml mleka
  • 1 kašika svinjske masti
  • 150 g krem sira
  • 150 g kajmaka
  • 70 g kukuruznog brašna
  • 2 žumanceta
  • so
  • ulje
  • 70 g pršute

Priprema:

  1. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte mast, krem sir i kajmak.
  2. Sve vreme mešajte na srednjoj vatri.
  3. Zatim dodajte kukuruzno brašno, žumanca i so.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)