Salata, Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Kremasta salata spremna za 15 minuta: Ko ovo proba zaboraviće i na mimozu i na rusku salatu, neodoljiva je

Brza za pripremu, ali dovoljno efektna da osvoji goste na prvi zalogaj.

Objavljeno: 26.03.2025. 19:05h

Uskršnja salata je savršen dodatak prazničnoj trpezi, spajajući bogate ukuse i svežinu proleć

Za razliku od klasične ruske ili mimoza salate, ova verzija donosi laganiju teksturu i savršen balans ukusa.

Kombinacija hrskavog povrća, kremastog preliva i nežnih začina čini je neodoljivom za svako nepce. Ova salata će postati vaš omiljeni izbor za svaku proslavu!

Sastojci

  • 5 jaja
  • 200 g testenine
  • 1 kašičica soli
  • 1 praziluk
  • 200 g šunke iz konzerve
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 4 kašike majoneza
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

  1. U jednom lončetu jaja kuvajte 9 minuta, u drugom loncu testeninu. Kada je skuvana ocedite testeninu i prohladite je potom je sipajte u veću posudu.
  2. Iseckajte praziluk na trakice, prespite ključalom vodom i ostavite da odstoji. Za to vreme iseckajte kuvana jaja na sitne kockice, kao i šunku. Dodajte ih u testeninu, zatim i praziluk i kukuruz iz konzerve.
  3. U posebnoj činijici pomešajte majonez, biber i so i dobro sjedinite sa ostalim sastojcima. Salata je spremna, uživajte i prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)