Foto: David Tonelson / Alamy / Alamy / Profimedia

poslastica

Posna i čokoladna torta koja nema konkurenciju: Ne peče se, a svaki zalogaj pravo je uživanje

Preukusna je i vredna kratkog vremena potrebnog da je napravite od prilično jednostavnih sastojaka

Objavljeno: 26.03.2025. 16:46h

Ako obožavate plazma tortu, a trenutno postite, ne brinite jer smo vam našli savršen recept u toj varijanti. Preukusna je i vredna kratkog vremena potrebnog da je napravite od prilično jednostavnih sastojaka.

Mnoge domaćice će se iznenaditi jer se pravi brzo, a ukus je takav da ćete je vrlo rado praviti i u mrsnim danima.

Sastojci:

  • 300 g posnog margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 550 g posnog plazma keksa
  • 300 ml soka od pomorandže

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulje

Priprema:

  1. U posudi umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilom. Kada sjedinite, dodajte mlevenu posnu plazmu i sipajte sok. Sve dobro umutite mikserom.
  2. Dobijeni fil sipajte u kalup obložen pek papirom i stavite pola sata do sat vremena u frižider.
  3. Istopite posnu čokoladu sa uljem i prelijte preko posne torte sa plazmom. Poravnajte i stavite u frižider da odstoji preko noći.

Bonus video:

(Espreso/Una/Krstarica/prenela:B.S.)