Kremasta pasta, ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

recept

Kako da testenina bude kremasta bez sira i pavlake: Trik koji štedi novac, odmah je gotova, a jako bogata!

Ovaj recept će vas oduševiti!

Objavljeno: 26.03.2025. 11:02h

Da bi vam testenina ispala sočna i kremasta, ne morate da ubacujete sir ili pavlaku - postoje trikovi kojim ćete svoje omiljeno jelo učiniti zdravijim, a jednako dobrog ukusa.

1. Zdravi avokado sos

Avokado je jako zdrav, bogat bjelančevinama i idealan za pretvaranje u sos. U blenderu napravite pesto uz dodatak bosiljka, pinjola i čeri paradajza, pa ga pomešajte sa špagetima, piše Dnevnik.hr.

foto: Profimedia

2. Kuvajte testeninu kao rižoto

Pravi rižoto se tokom kuvanja lagano se podliva bujonom, zbog čega pirinač ispušta veću količinu skroba i postaje kremast. Na isti način možete da napravite i testeninu.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

3. Tahini pasta

Tahini pasta (namaz od susama) nije samo koristan sastojak humusa. Ako pomešate malo tahinija s mlekom od badema, soja sosom, limunovim sokom i medom, dobićete sjajan sos za testeninu.

foto: Printscreen/Youtube/ Downshiftology

Bonus video:

(Espreso)