Foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

HIT NA INTERNETU

Šta je, bre, ovo? Srpski turisti ne prestaju da se čude: Poručio musaku u Grčkoj pa se zaprepastio kad je video...

Naši turisti ne prestaju da se čude

Objavljeno: 25.03.2025. 19:50h

Aleksandar je izrazio svoje razočaranje na svom Fejsbuk profilu nakon što je poručio musaku sa mesom i krompirom, ali umesto krompira dobio patlidžan i pomfrit.

Ovaj neprikladan prilog izaziva zaprepašćenje i postavlja pitanje zašto Grčka kuhinja insistira na pomfritu umesto tradicionalnih priloga kao što su blitva ili kuvani krompir, koji su prisutni u ostalim mediteranskim kuhinjama.

U Grčkoj vlada "pomfrit fenomen"

Mnogi naši turisti su komentarisali da pomfrit nema nikakve veze sa grčkom kuhinjom i da ga Grci koriste samo zato što je najjeftinija opcija.

foto: : Printscreen/Facebook/Grčka Info

Postoje različita mišljenja o ovom fenomenu. Neki smatraju da je to način prilagođavanja strancima - brzo, jeftino i jednostavno. Međutim, sumnjaju da Grci zaista jedu pomfrit u svojoj tradicionalnoj kuhinji. - Ja znam da sam narucio Musaku sa krompirom,a ono patlidžan i pomfrit - bio je jedan od komentara.

Drugi komentarišu da Grci preteruju sa krompirićima, ali i sa testeninom, iako imaju bogatu ponudu kvalitetnog povrća.

foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

Takođe, mnogi ukazuju da je pomfrit najjeftiniji prilog, iako se skladišti i priprema, te nema ograničen rok trajanja.

Ovaj fenomen može biti izvor kontroverzi među turistima, ali takođe predstavlja jedinstvenu karakteristiku grčke kulinarske scene. Bez obzira na mišljenja, pomfrit ostaje neodvojivi deo mnogih obroka u grčkim restoranima, pružajući jednostavnost i pristupačnost za sve goste.

Bonus video:

(Espreso / Naj žena/ Prenela:M.S.)