Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

pogledajte

Ovo je trik koji vam štedi vreme, a dobićete ukusan obrok: Staro jelo sada je dobilo novi način pripreme

Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti

Objavljeno: 18.03.2025. 13:08h

Sigurno ste svi obožavali priganice kada ste bili deca.

Ovo staro jelo, dobilo je nov način pripreme, koji je itekako zanimljiv i veoma pogodan za domaćice. Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti.

Sastojci:

  • 200 ml tople vode
  • 100 ml toplog mleka
  • jedna kašika šećera
  • jedna kašičica suvog kvasca
  • jedna kašičica soli
  • 350 g pšeničnog brašna

Priprema:

U plastičnu kesu sa zatvaračem ulijte toplo mleko i vodu, a zatim dodajte šećer, kvasac i so. Promućkajte kesu i zatim dodajte brašno. Sve dobro izmešajte. Pokrijte kesu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji jedan sat.

Potom napravite rupu na dnu kesice i u vruće ulje istisnite kuglicu testa. Ponavljajte sve dok ne potrošite testo. Pecite na srednjoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)