Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia
pogledajte
Ovo je trik koji vam štedi vreme, a dobićete ukusan obrok: Staro jelo sada je dobilo novi način pripreme
Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti
Objavljeno: 18.03.2025. 13:08h
Bojana Savić
Sigurno ste svi obožavali priganice kada ste bili deca.
Ovo staro jelo, dobilo je nov način pripreme, koji je itekako zanimljiv i veoma pogodan za domaćice. Uz pomoć plastične kese, veoma brzo ćete ih spremiti.
Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 100 ml toplog mleka
- jedna kašika šećera
- jedna kašičica suvog kvasca
- jedna kašičica soli
- 350 g pšeničnog brašna
Priprema:
U plastičnu kesu sa zatvaračem ulijte toplo mleko i vodu, a zatim dodajte šećer, kvasac i so. Promućkajte kesu i zatim dodajte brašno. Sve dobro izmešajte. Pokrijte kesu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji jedan sat.
Potom napravite rupu na dnu kesice i u vruće ulje istisnite kuglicu testa. Ponavljajte sve dok ne potrošite testo. Pecite na srednjoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)