Lepinje, Foto: Printscreen You Tube/SUPER KELINCHAK

spremite odmah

Ovo su najsavršenije lepinje koje postoje! Ako mislite da je duša mekana, onda njih sigurno niste probali

Zavrnite rukave i spremite savršene lepinje za ovo vreme posta, po jednostavnom receptu.

Objavljeno: 18.03.2025. 08:59h

Ove posne lepinje prave se od jednostavnih sastojaka, za pripremu ne treba mnogo, a mogu se peći u rerni ili na tiganju.

Savršene su za posluživanje uz razne namaze, salate ili kao dodatak uz kuvana jela, ako ipak pretekna po koja od doručka.

Sastojci

500 g brašna

350 ml mlake vode

1/2 kesice praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

50 ml maslinovog ulja

Priprema

Lepinjefoto: PRINTSCREEN/YT/ WIE MAN KOCHT

U mlaku vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite testo dok ne postane glatko. Podelite testo na jednake delove, pa razvucite svaki istog obima kao tanjir.

Zagrajte tiganj i premažite sa vega par kapi ulja i pecite lepinje na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.

Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom dok ne bude vreme za posluživanje, kako bi ostale mekane i tople.

Prijatno!

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)