preukusne
Nikad bolje nećete napuniti paprike! Ovakav recept ste mogli samo da sanjate, možete ih jesti čak i za post
Ako volite jela koja su lagana i izdašna u isto vreme, ovo će da bude pravi izbor.
Punjenje paprike su jedno od najomiljenijih domaćih jela, a dok traje Uskršnji post možete da isprobate ovo jelo bez mesa.
Ako volite jela koja su lagana i izdašna u isto vreme, ovo će da bude pravi izbor.
Potrebno je:
- 15 manjih paprika
- 4 krompira
- 1 šargarepa
- 2 zrela paradajza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašike iseckanog peršunovog i celerovog lista
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 4 kašike ulja
Priprema:
Dobro operite povrće. Očistite paprike od semenki i ostavite ih na stranu. Krompir, šargarepu i crni luk oljuštite i narendajte. Dodajte iseckan peršunov i celerov list.
Ogulite i naseckajte paradajz, a zatim ih dodajte u mešavinu povrća zajedno sa sitno iseckanim belim lukom, solju, biberom i dve kašičice ulja. Sve sastojke dobro izmešajte.
Napunite paprike pripremljenom smešom i rasporedite ih u nauljenu posudu za pečenje.
Preostali paradajz izrendajte u sok koji je povrće pustilo, dodajte preostale dve kašičice ulja i sve sipajte između paprika. Pokrijte paprike papirom za pečenje, a ne poklopcem, kako bi se paprike pekle, a ne kuvale u pari.
Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pečenja izvadite papir i malo povećajte temperaturu tako da paprike lepo porumene.
(Espreso/blic žena/prenela PV)