Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Kuhar

neodoljiv

Ovaj čokoladni kolač je idealan za post na vodi! Niste ni znali da postoji, zadovoljiće i one najtvrđe

Ovaj starinski recept će zadovoljiti ukuse i najtvrdokornijih sladokusaca.

Objavljeno: 06.03.2025. 07:47h

Strogi post na vodi ne mora da znači u uskraćivanje od slatkiša.

Zbog toga su starinski kolačići idealni za ovaj period.

Ovaj starinski recept će zadovoljiti ukuse i najtvrdokornijih sladokusaca.

Sastojci

2 čaše brašna

2 čaše vode

1 čaša šećera

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanile

3 kašike kakaa

4 kašike džema od šljiva

1 kašičica cimeta

100 gr čokolade (opciono)

Priprema

1. Sve suve sastojke pomješajte, dodajte vodu i sjedinite. Dodajte džem i dobro promješajte. Izlijete u kalup i pečete na 200° nekih 30 minuta. Čačkalicom bocnite kolač u sredini i ako vam izađe suva čačkalica gotov je.

2. Čokoladu istopite sa malo vode (ako postite na ulju, onda dodajte malo ulja) i prelijete preko. Ostavite da se ohladi.

Savet: Ukoliko postite na vodi glazuru možete napraviti i isključivo od džema, jer pojedine čokolade u sebi mogu da imaju sastojke koji ne odgovaraju strogom postu.

Prijatno!

(Espreso/kurir/prenela PV)