Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukusno

Domaća pita bez kora - izdašna i držaće vas sitim ceo dan: Samo 2 kašike ove magije i uživaće cela porodica u jelu

Izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva

Objavljeno: 01.03.2025. 18:48h

Domaće pite su među omiljenim pecivima na našim prostorima, a da biste dobili slasnu i zasitnu nisu vam neophodne ni kore ni testo od mnogo brašna.

Ova lagana varijanta pite pravi se od tikvica, jaja i jogurta, zbog čega je ona izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva, a potrebno vam je vrlo malo brašna – tek dve kašike.

Sastojci:

2 kašike brašna

1 kesica praška za pecivo

2 jajeta

3 tikvice srednje veličine

200 ml jogurta

80 ml ulja

so i biber, mirođija i po ukusu

kačkavalj po želji

Priprema

Umutite jaja, pa oljuštite tikvice, operite ih i isecite na kockice i dodajte jajima.

Dodajte im ulje i jogurt, pa promešajte.

Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.

Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.

Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C dok fino ne porumeni, pa izvacite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još pet minuta.

Bonus video:

(Espreso / Glossy/ Prenela:M.S.)