Foto: Gastrofotos, Ivoro Estrategias, SL / Alamy / Profimedia

UKUSNO

Monasi sa Hilandara su ovo posno jelo usavršili: Ima poseban šmek, a jako je bitno da bude mlado zrno

Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško

Objavljeno: 27.02.2025. 16:42h

Hilandarski kuvar sačinjen je od najlepših jela koje monasi sa Atosa svakodnevno spremaju. Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško, naprotiv.

Varivo od mladog boba

Varivo od mladog boba - recept sa Hilandarafoto: Gastrofotos, Ivoro Estrategias, SL / Alamy / Profimedia

Sastojci:

1/2 kg mladog bobovog zrna

glavica crnog luka

2 kašike ulja

so

peršun

lovorov list

malo tucane suve paprike

1/2 kašike brašna

foto: Cecilia Di Dio / Alamy / Profimedia

Priprema:

Na ulju poprzite sitno seckan luk, zatim dodajte bob i dinstajte dok potpuno ne omekša. Zatim dodajte so i pomenute začine, sipajte pola kašike brašna koje se razmute u vodi, a zatim kuvajtejoš 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)