Foto: Gastrofotos, Ivoro Estrategias, SL / Alamy / Profimedia
UKUSNO
Monasi sa Hilandara su ovo posno jelo usavršili: Ima poseban šmek, a jako je bitno da bude mlado zrno
Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško
Objavljeno: 27.02.2025. 16:42h
Milica Stanimirović
Hilandarski kuvar sačinjen je od najlepših jela koje monasi sa Atosa svakodnevno spremaju. Uz ovaj izvrsni specijalitet post vam neće pasti teško, naprotiv.
Sastojci:
1/2 kg mladog bobovog zrna
glavica crnog luka
2 kašike ulja
so
peršun
lovorov list
malo tucane suve paprike
1/2 kašike brašna
Priprema:
Na ulju poprzite sitno seckan luk, zatim dodajte bob i dinstajte dok potpuno ne omekša. Zatim dodajte so i pomenute začine, sipajte pola kašike brašna koje se razmute u vodi, a zatim kuvajtejoš 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso / Stil / Prenela:M.S.)