prijatno
Jugosloveni su tamanili ovo jelo: Omiljeni doručak ili večera jede se i sa slanim i sa slatkim namazima
Ovo jelo mnoge podseća na detinjstvo
Ovo je bio omiljen doručak u bivšoj Jugi – svojim nedoljivim ukusom prosto vraća u detinjstvo!
Peksimeti, poznati i kao brzi uštipci koji ne zahtevaju čekanje da testo naraste, su ona vrsta doručka koji budi nostalgična sećanja na Jugoslaviju.
Sastojci:
– 600 g brašna – 300 ml tečnog jogurta – 2 jaja – 50 ml toplog mleka – 1 prašak za pecivo – so – ulje za prženje
Priprema: U veću činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so. Izmešati pa dodati jaja, jogurt i mleko. Umutiti sve i umesiti u testo koje se ne lepi. Razvaljati na kuhinjski pult pa iseci kocke koje ćete pržiti u ulju.
Testo koje se ocedilo od ulja mazati sa džemom, paštetom ili kajmakom i jesti uz čaj.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/Krstarica/prenela:B.S.)