Foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

ukusno

Ništa jeftinije, a lepše nećete napraviti za ručak: Čorba kojoj ćete se uvek vraćati, ovo svako može da spremi

Ovaj recept svideće se mnogima

Objavljeno: 13.02.2025. 08:19h

Potrebno je:

  • 1 /2 glavice belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike griza
  • 20 ml ulja
  • voda suvi začin
  • ml. biber
  • peršunov list
  • prepečen hleb /crotoni/

Priprema:

Na ulju propržiti brašno dodati seckan beli luk i pržiti na laganoj vatri dok ne dobije krem boju.

foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

Sipati vodu 1,5 - 2 l i ostaviti da kuva 2 minuta.

Griz staviti u manju činiju i sipati malo vode pa izmešati i sipati u čorbicu.

Dodati kašiku suvog začina i ml biber, na kraju ubaciti sitno seckan peršunov list.

foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja

Bonus video:

(Espreso)