Foto: Printscreen/youtube/Bakina kuhinja
ukusno
Ništa jeftinije, a lepše nećete napraviti za ručak: Čorba kojoj ćete se uvek vraćati, ovo svako može da spremi
Ovaj recept svideće se mnogima
Objavljeno: 13.02.2025. 08:19h
Bojana Savić
Potrebno je:
- 1 /2 glavice belog luka
- 1 kašika brašna
- 3 kašike griza
- 20 ml ulja
- voda suvi začin
- ml. biber
- peršunov list
- prepečen hleb /crotoni/
Priprema:
Na ulju propržiti brašno dodati seckan beli luk i pržiti na laganoj vatri dok ne dobije krem boju.
Sipati vodu 1,5 - 2 l i ostaviti da kuva 2 minuta.
Griz staviti u manju činiju i sipati malo vode pa izmešati i sipati u čorbicu.
Dodati kašiku suvog začina i ml biber, na kraju ubaciti sitno seckan peršunov list.
Bonus video:
(Espreso)