Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

da li ste znali?

Ceo život pogrešno kuvamo smrznuti grašak! Ovaj trik će vas raspametiti, ukusan i odmah gotov (RECEPT)

Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan

Objavljeno: 10.02.2025. 14:32h

Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.

Dodatni saveti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:

1. Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa. 2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća. 3. Nemojte dodavati so pre serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća.

Savet za najbolji grašak po koracima:

1. Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu. 2. Na vrh dodajte šest kašika putera, beli luk i malko šećera. 3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva. 4. Posolite i pobiberite, pa servirajte. Uživajte! Možda će vas zanimati i kako da napravite rižoto sa graškom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/J.R)