Gibanica, Foto: Privatna arhiva

prijatno

Ova gibanica provereno uspeva svakome! Ako je ovako spremite, nema šanse da vam padne, garantujemo

Zasucite rukave i počnite sa pripremom.

Objavljeno: 31.01.2025. 08:32h

Ovog jutra vam donosimo recept za gibanicu koja provereno ispada dobro.

Zasucite rukave i počnite sa pripremom.

Potrebno je:

3 jaja

150- 200 gr sira

200 ml jogurta

1/2 praška za pecivo

30 ml ulja

300 gr tanjih kora

Priprema:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo pa izjednašiti žicom. Dodati sir pa ga malo viljuškom izdrobiti.

Ponovo sve lepo izmešati. Tepsiju obložiti pek papirom ili je samo premazati. Prvu koru premazati samo uljem a posle svaku premazati nadevom. Tako 6-7 kora jednu preko druge- Uviti u rolat pa oštrim nožem poseći na rolate i redjati u pleh.

Ovo je pola mere. Ako želite još jedan rolat povećajte sve dupleo. Isečene rolate malo raširiti prstima a izmedju možete staviti po jednu koru zgužvanu i umočenu u nadev.

Pokriti korama i svaku premazati ostatkom nadeva. Odozgo pobaccajte semenke i pecite na 200 stepeni C oko 50 minuta Pred kraj pokriti folijom. Možete je okrenuti i seći slobidno vrelu Uživajte uz čašu kiselog mleka ili jogurta.

(Espreso)