Foto: Bakina kuhinja
opa, bato!
Turske ćufte na srpski način kidaju! Obavezno ih napravite danas za ručak, idealno idu uz ovaj prilog
Jako ukusno i lako za pravljenje
Objavljeno: 29.01.2025. 08:11h
Milica Stanimirović
Turske ćufte neka budu vaš današnji izbor!
Potrebno je:
400 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
1 rendani krompir
2 kašike prezli
mleveni biber
aleva paprika
suvi začin ili so
ulje
Na ulju ispržiti sitno seckani crni i beli luk. U mleveno meso dodati jaje, luk i prezle. Dodati sve začine u smesu.
Ubaciti rendani krompir i sve dobro izjednačiti, a zatim u tiganju ugrejati ulje. Vaditi kašikom meso i rukama oblikovati ćufte , a opnda i pržiti dok ne zarumeni sa jedne i druge strane.
Najbolje servirati uz krompir pire i salatu. Ukoliko želite i volite možete servirati i uz neki sos po želji.
Bonus video:
(Espreso)