Foto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

NJAM, NJAM

Ovo je najzdravija večera koju ćete pojesti: Pastrmka sa limunom, idealna lagana i jednostavna za pripremu

Tajna ovog jednostavnog, a zdravog obroka leži u svim zdravim sastojcima

Objavljeno: 21.01.2025. 18:25h

Ova večeru koja ne samo da je ukusna, već i pravi čudo za vaše zdravlje!

Tajna ovog jednostavnog, a zdravog obroka leži u svim zdravim sastojcima.

Sastojci (za 4 osobe)

4 očišćene pastrm­ke od po 400 grama

4 kašike maslino­vog ulja

kašika morske soli

4 hartije za pečenje (30×40 cm)

kašika izgnječenog crnog bibera

4 neprskana limuna

šaka začinskog bilja (peršun, mirođija, komorač…)

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Dobro operite pastrmke ispod mlaza hladne vode i osušite ih papirnim ubrusom. Namažite ih maslinovim uljem i posolite spolja i iznutra. Svaku pastrmku stavite na po jedan papir i pospite izgnječenim biberom i semenom komorača.

Isecite limun na sasvim tanke kolutove, koje ćete poređati ispod ribe i preko nje, a zatim ribu pospite začinskim biljem. Umotajte u hartiju i vežite kuhinjskim kon­cem.

Paketiće ribe poređajte na rešetku na sredini i pecite oko 20 minuta.

Vreme pripeme: 60 minuta

(Espreso/Krstarica/)