Foto: Janna Danilova / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

Naše bake znaju kako do punog stomaka: Da li ste nekada pravili posni podvarak za Nikoljdan? Bolji od mrsnog 100%

Recept je tu za vas

Objavljeno: 16.12.2024. 15:01h

Posni podvarak je savršeno glavno jelo za Svetog Nikolu ili za dane Božićnog posta. Lako ćete ga napraviti, garantujemo, a u slast pojesti. Suve šljive mu dodaju neverovatno dobar šmek i bogat ukus. Sigurno smo da ćete ga praviti i kad se post završi.

Posni podvarak sa suvim šljivama je recept koji će vam dobro doći sada dok traje Božićni post a odličan je predlog za trpezu za slavu Sveti Nikola.

Evo kako se sprema.

foto: Janna Danilova / Alamy / Alamy / Profimedia

POTREBNO JE

1 kg kupusa ribanca, 200 g suvih šljiva, 3 glavice crnog luka, šoljica pirinča, aleva paprika, ulje, lorber, so, biber u zrnu

PRIPREMA

Na ulju ispržite usitnjen luk s pirinčem i lorberom. Kada pirinač upije masnoću, dodajte kupus, začinite alevom paprikom, solju i biberom. Nalijte malo vode i dinstajte dok kupus ne omekša. Dodajte suve šljive, još malo prodinstajte, pa preručite u pleh i pecite pola sata na 200 stepeni. Savršeno, zar ne?

Bonus video:

(Espreos/Blic žena/ Prenela:M.S)