Medenjaci, Foto: Printscreen / instagram / le_ricette_della_nonna

VIDEO

RECEPT ZA ITALIJANSKE MEDENJAKE SA LIMUNOM: Svaka SRPKINJA mora da ih proba, toliko su dobri da će NESTATI SA STOLA

Italijanski medenjaci sa limunom su hrskavi i aromatični, a brzo se prave

Objavljeno: 13.05.2024. 18:22h

Italijanski medenjaci sa limunom su prava poslastica koju svi obožavaju, evo šta vam treba za nju:

Sastojci:

250 g brašna bademovog brašna

130 g šećera u prahu

korica 1 limuna

sok od 1 limuna

Na vrh kašičice praška za pecivo

Šećer u prahu za ukrašavanje po ukusu

Recept za italijanske medenjake od limuna

Pomešajte sastojke

U činiju sipajte bademovo brašno, pa dodajte šećer u prahu i izmešajte. Dodajte koricu limuna, sok od limuna i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.

Stavite u frižider

Ostavite smesu u činiji prekrivenu providnom folijom u frižideru na pola sata. Prstima zahvatite testo i od njega formirajte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.

Zagrejte rernu

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ubacite pleh i pecite medenjake 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)