Salata, Foto: Printscreen Youtube/Magic of taste

kremasto uživanje

RECEPT ZA SVEČANU ĐURĐEVDANSKU SALATU: Spremna je za tili čas, a ukusnija od svake druge

Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze

Objavljeno: 04.05.2024. 13:20h > 13:24h

Nijedna slavska trpeza ne može proći bez salata koje je čine bogatijom i koje predstavljaju krunu trpeze. Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu, koja se sprema očas posla.

Sastojci:

6 kuvanih jaja

1 praziluk

6 kiselih krastavaca

200 g šunke

foto: Printscreen Youtube/Magic of taste

200 g gauda sira

180 g kukuruza iz konzerve

3 kašike majoneza

2 kašike prirodnog jogurta

1 kašičica senfa

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice crnog bibera

Priprema:

Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zattim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)