Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

recept

EVO KAKO DA NAPRAVITE POSNE UŠTIPKE OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA: Doručak koji će zasititi celu PORODICU!

Jedno od omiljenih peciva među našom populacijom sigurno su uštipci, međutim postoje recepti za čiju pripremu je potrebno izdvojiti malo više vremena.

Objavljeno: 03.05.2024. 07:29h

Ovo nije takav recept i ovakvi uštipci su posni, brzi i jednako ukusni kao i oni koji iziskuju više truda.

Sastojci:

  • 20 gr svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
  • 250-300 ml mlake vode
  • 400 gr brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • ulje za prženje
foto: Printscreen/youtube/Sabihina Sofra

Priprema:

Kvasac izdrobiti, pomešati sa mlakom vodom i dodati kašičicu šećera, pa ostaviti da se aktivira. Kada se kvasac aktivira dodati so i brašno, pa varjačom zamesiti glatko testo.

Testo dobro izlupati i ostaviti desetak minuta da naraste.

U posudu za prženje sipati ulje, pa staviti da se zagreje. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na umerenoj temepraturi. Vodite računa da se ravnomerno isprže sa svih strana.

Vadite uštipke na papirni ubrus, kako bi upio višak ulja. Uštipke služite tople, a jednako su dobri i hladni.

Možete ih jesti sa slatkim ili slanim nadevom, ili ih posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Ona.telegraf/Prenosi M.M.)