Recept za mekanu uskršnju pogaču, Foto: Jelajelena Petrovic

SJAJNO REŠENJE

NAJMEKŠA POGAČA KOJU STE IKAD PROBALI: Idealna za USKRŠNJU TRPEZU, ni jedna joj nije ravna (RECEPT)

Najmekša pogača idealna za ovogodišnju uskršnju trepzu

Objavljeno: 29.04.2024. 14:24h

Svečana trpeza je jednostavno nezamisliva bez pogače, a s obzirom da nam se bliži Uskrs tu smo da vam predstavimo jednu sjajnu ideju.

Iako smo svi navikli na one uobičajene i tradicionalne, nije na odmet da probamo nešto novo, posebno ako se radi o brzom i lakom receptu.

Radi se o možda i najmekšoj pogači koju ćete ikada probati u životu, a o okusu nemamo šta drugo da kažemo osim da je savršen.

Vi i vaši najmiliji ćete garantovano biti prezadovoljni, a uspeva čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji.

foto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

Sastojci:

200 ml mlake vode

pola kocke kvasca

100 ml mleka

100 ml ulja

500 - 600 g brašna

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

Priprema

Pomešajte kvasac, šećer i sve tečne sastojke. Potom dodajte oko 400 grama brašna, pa varjačom umutite postepeno dodajući još brašna.

Testo će biti meko i lepljivo, ali ne brinite, tako i treba da bude.

Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.

Stavite malo ulja na ruku, pa kada testo nadođe, premesite, nauljite tepsiju i izručite ga u nju.

Poravnajte rukom i oblikujte. Ostavite da odstoji još 15 minuta, a za to vreme uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.

Pre pečenja pogaču posolite. Peče se oko 30 minuta.

Kada se ispeče, pogaču pokrijte krpom i ostavite da odstoji još pet minuta.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)