Švarcvald, Foto: Printscreen/Youtube

recept

OVO JE LAŽNA VERZIJA ŠVARCVALD TORTE: Mnogo ukusnija, a sprema se na LAKŠI NAČIN

Ovo je jednostavniji recept za čuvenu Švarcvald tortu. Napravite je bez pečenja

Objavljeno: 27.04.2024. 21:22h

Veruje se da je Švarcvald tortu osmislio Jozef Keler oko 1915. godine. Ona je dobila ime po čuvenom likeru od višnje, zahvaljujući kojem su kore mekše i aromatičnije, pa čine ovu tortu izuzetno ukusnom. Osim čokoladnih kora, Švarcvald torta je bogata i kremom od višanja, kao i slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Predlažemo vam da napravite i Švarcvald tortu bez pečenja koja je mnogo jednostavnija i brža za pripremu, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

2 kesice čokoladnog pudinga

30 g kakao praha

100 g šećera

800 ml mleka

800 ml slatke pavlake

300 g keksa

300 g višanja

70-80 g čokolade

foto: Printscreen/Youtube

Recept za Švarcvald tortu koja se ne peče:

Napravite puding

U šerpi pomešajte puding, kakao, šećer i postepeno sipajte mleko. Mešajte dok se sastojci ne sjedine i dok grudvice ne nestanu, pa kuvajte dok se ne zgunse. Neprestano mešajte.

Pripremite slatku pavlaku

Umutite slatku pavlaku, pa pola količine dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom.

Napravite Švarcvald

U vatrostalnu posudu poređajte keks u dva sloja, pa sipajte čokoladni fil. Poređajte višnje, a zatim ponovo poređajte keks. Sada samo jedan sloj. Zatim sipajte preostalu slatku pavlaku i ukrasite višnjama i rendanom čokoladom. Ako želite stavite u frižider da se malo stegne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)