Foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

MMMMMMM

TAJNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU DOVEO JE SRBE DO LUDILA: Oni stavljaju nešto što obožavamo, a nismo imali pojma

Prste da poližeš

Objavljeno: 26.04.2024. 17:21h

Potrebno je

2 veća patlidžana

4 krompira

5 jaja

2 glavice crnog luka

500 g mlevenog mesa

kašika suvog biljnog začina

so, biber

5 dl mleka

1 dl ulja

200 g brašna

Priprema

Oljuštite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.

Bonus video

(Espreso/trpeza.alo.rs/Prenela D.Č.)