Hilandarske pljeskavice, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvam Svaki Dan

bolje nego one sa mesom

HILANDARSKE PLJESKAVICE KAKVE SE PRAVE SAMO U VREME POSTA: Najukusnije od 3 sastojka - monasi otkrili recept

Hilandarske pljeskavice od tri sastojka su najukusnije i prave se u vreme posta, a monasi su otkrili recept

Objavljeno: 18.04.2024. 14:53h

Monasi u vreme Uskršnjeg posta strogo poštuju sva pravila, a naročito kada je reč o hrani.

Kod njih se hrana ne baca i uglavnom spremaju najjednostavnija, a najbolja jela.

Takkva je upravo manastirska salata koja ukusom očarava, a sprema se toliko brzo da nećete trepnuti.

Sada je za vas tu nešto što će mnoge obradovati, a to su hilandarske pljeskavice za koje su vam potrebna samo tri sastojka.

Jednostavne, preukusne, a opet i lagane.

Monasi su otkrili na koji način ih prave.

Soja u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Kuvam Svaki Dan

Recept i svi sastojci:

brašno

soja u ljuspicama - 300 grama

Crni lukfoto: Printscreen/Youtube/ Kuvam Svaki Dan

crni luk - 2 glavice

začini (so, biber, vegeta, trave kao što su bosiljak, peršun, origano)

Pravljenje smese za hilandarske pljeskavicefoto: Printscreen/Youtube/ Kuvam Svaki Dan

Način pripreme:

Soju u ljuspicama potopite u vrelu vodu.

Ostavite da odstoj pet minuta, a zatim je dobro procedite.

Crni luk što sitnije isekcajte i pomešajte sa sojom.

Prženje hilandarskih pljeskavicafoto: Printscreen/Youtube/ Kuvam Svaki Dan

Začine dodajte i brašno tako da pljeskavice mogu da se umese.

Pržite ih na maslinovom ulju i služite uz krompir ili neku salatu.

Bonus video:

(Espreso/Srbija Danas/Prenela: N.J)