Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

savet

DA BI JUNEĆE MESO ISPALO MEKANO I SOČNO MORATE GA SPREMITI OVAKO: Umesto ULJA za prženje KORISTITE OVAJ SASTOJAK

Meso je uvek dobar izbor, a mi predlažemo da ga napravite po ovom receptu

Objavljeno: 18.04.2024. 14:43h > 14:46h

U Srbiji nijedan ručak ne može da se zamisli bez mesa, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite meso za manje od pola sata, a možete da ga služite sa prilogom po želji. Pored mesa dodaje se još par sastojaka koje imate kod kuće, a sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

2 teleće ili juneće šnicle

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice crnog luka u prahu

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice soli

50 g slanog putera

2 čena belog luka

svež ruzmarin

foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Brzinski recept za mekano meso:

Pripremite meso

Isecite meso na kockice, pa nauljite. Pospite crnim i belim lukom u prahu, pa posolite i pobiberite. Dobro utrljajte začine u meso.

Ispržite meso

U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso i ispržite sa obe strane. Izvadite meso iz tiganja.

Istopite puter

U tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk i grančice svežeg ruzmarina. Vratite meso i ostavite još par minuta da upije mirise.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)