Bukovače, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

recept

EVO KAKO DA SPREMITE BUKOVAČE, A DA ONE ZADRŽE SVE VITAMINE U SEBI: Zbog ovoga ćete zaboraviti na MESO, SAVRŠENE SU

Jelo koje će vas izuti iz cipela

Objavljeno: 17.04.2024. 13:21h > 13:24h

Kako je počelo proleće, pojavilo se i dosta voća, povrća, ali i gljiva. Jedna od omiljenih vrsta gljiva kod Srba je sigurno Bukovača, a evo jednog laganog recepta koji morate da spremite.

Sajstojci:

bukovača - 300 g

beli luk - 2 čena

maslac - 60 g

so

biber

majčina dušica

foto: Bakina kuhinja

Način priprema:

Očišćene i isečene pečurke bukovače dinstamo u maslacu na kratko.

Dodajemo izgnjen beli luk, so i majčinu dušicu i kuvamo dok tečnost ne počne da isparava.

Ostavljamo pečurke da se prže dok ne dobiju zlatnu boju.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti/Prenosi A.M.)