Najsavršenija turska baklava, Foto: Printscreen / Youtube / prime cake

video

TRADICIONALNI TURSKI RECEPT ZA BAKLAVU SA KREM SIROM: Kad je jednom probate, PRAVIĆETE je samo ovako - RASPAMEĆUJE

Svi će vam tražiti recept

Objavljeno: 15.04.2024. 18:14h

Svima je dobro poznat kolač - baklava. Postoje raznorazne varijacije kada se radi o receptu, ali ono što je najzanimljivije jesto to što je svaka ukusna na svoj način.

Kada se radi o baklavi, nadevi mogu biti od čega god da poželite, što je ogroman plus jer možete dodati sve što volite, ako dobro potrefite meru. Najbolje je da neko vreme eksperimetišete sa sastojcima dok ne budete dobili vašu idealnu recepturu.

Mi vam sada predlažemo da isprobate ovu neobičnu baklavu sa krem sirom i pistaćima. Skorz je drugačije od uobičajne, a veoma jednostavna.

Recept za baklavu sa pistaćima i krem sirom:

Sastojci:

  • 300 g kora
  • 100 g putera
  • 250 g krem sira
  • 250 g rikota sira
  • 2 kašike meda
  • seckani pistaći

Priprema:

Prvo što morate da uradite, jeste da presečete na četiri jednake trake. Presavijajte tako da dobijete trouglove i tako radite dok ne isečete sve kore.

Obavezno obložite pleh pek papirom i premažite istopljenim puterom, okrenite na drugu stranu i opet premažite.

Pecite ih na 180°C oko 15 minuta. Ostavite da se dobro ohlade. Umutite krem sir, rikotu i med i napunite sredinu peciva. Pospite seckanim pistaćima i prelijte medom.

Ako ne volite pistaće, možete ubaciti bilo koje koštunjavo ili zamrznuto voće, s tim da vodite računa da budu dovoljno isckana.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Republika / Prenela I.O.)