Pita, Foto: Privatna arhiva

sjajno

TAJNA UKUSNIH PITA JE SAMO U OVOM PRELIVU: Iskusni pekari otkrili šta daje tako JAK ŠMEK, domaćice moraju da znaju

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način

Objavljeno: 15.04.2024. 08:17h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Sastojci:

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

foto: Privatna arhiva

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)