Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Dacinaa Kuhinja

morate znati

TESTO ZA 0PICU KAKVO JOŠ NISTE PROBALI: Brašno vam NE TREBA, ovaj RECEPT dobro zapamtite

U poslednje vreme preplavljeni smo receptima sa zdravijim sastojcima. Ipak, jedan je zaista toliko neobičan da ga definitivno vredi probati.

Objavljeno: 13.04.2024. 16:43h

Ukoliko želite da picu zamenite nečim zdravijim, probajte njenu bolju verziju, a za to će vam poslužiti testo od karfiola!

Sastojci:

  • 800 g karfiola
  • 2 jaja
  • 200 g gaude
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nadev po želji
  • origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji.

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.

Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)