Ilustarcija, Foto: Aleksandra Čolić

MORATE ZNATI

ČOKOLADU NIKADA VIŠE NEĆETE GLEDATI ISTIM OČIMA: Ove ČINJENICE niste znali o svojoj omiljnoj POSLASTICI

Neki su sigurni da je frižider savršeno mesto za čuvanje čokolade, dok drugi tvrde da je sobna temperatura ključna.

Objavljeno: 10.04.2024. 20:52h

Da biste okončali ovu večitu debatu, istraživači iz InSinkEratora odlučili su da razreše ovu dilemu. Analizirajući 18.000 pretraga o čuvanju čokolade, otkrili su da većina preferira frižider. Međutim, stručnjaci za hranu iz InSinkEratora imaju drugačije mišljenje, prenosi n1info.rs.

foto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

Filip Kuantrel, ističući važnost pravilnog skladištenja, objašnjava: „Iako mnogi veruju da je frižider pravi izbor, to nije tačno! Najbolje mesto za čokoladu je suvo i hladno, poput ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stepeni Celzijusa). Čuvanje čokolade na hladnom mestu, kao što je frižider, može izazvati promenu boje i problem sa šećerom, što može uticati na njen izgled i teksturu. Iako ne utiče na bezbednost, može je učiniti manje privlačnom za uživanje.“

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)