Ovo je najbolja posna torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

recept

POSNA MARKIZA TORTA KOJA DOSLOVNO KIDA: Ova raskošna POSLASTICA se pravi brzo - pravi je trofej na SVEČANOJ TRPEZI

Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.

Objavljeno: 10.04.2024. 14:29h

Posna Markiza torta će vas potpuno oboriti s nogu svojim raskošnim ukusima, pravi je luksuz imati je za prazničnom trpezom.

Potrebno je:

  • 300 g posnog keksa
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g posne čokolade
Markiza torta je savršena u posnoj varijantifoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Priprema:

Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mlevene lešnike pa sve promešajte da se sastojci sjedine. Otopite čokoladu na pari, dodajte filu, pa promešajte. Umačite keks u malo vode pa ređajte na tacnu. Namažite fil preko keksa pa opet keks pa fil. Dekorišite otopljenom posnom čokoladom i pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite u frižideru da se ohladi, pa secite i služite.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)