Kako da vam slanina bude hrskava?, Foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

trik

5 GREŠAKA KOJE PRAVITE KAD PRŽITE SLANINU: Uradite tačno ovako i beće unutra mekana i SOČNA, a spolja HRSKAVA

Mnoge domaćice prave neku od ovih grešaka kada prže slaninu i zato rezultat nije najbolji. Albert Nuvin, kuvar i instruktor kulinarstva i Ešli Lonsdejl, autorka recepata i kulinarka u Butcherbox-u, izdvojili su 5 najčešćih.

Objavljeno: 10.04.2024. 13:46h > 13:48h

Preskočite ovih 5 grešaka prilikom prženja slanine i biće najhrskavija na celom svetu.

1. Zagrevate tiganj

Najbolje je da pržite slaninu sa nezagrejanim tiganjem, masnoća u njoj će se ravnomerno otpustiti.

2. Pržite slaninu direktno iz frižidera

Za najbolje rezultate, nemojte da pržite slaninu čim je izvadite iz frižidera. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa onda pržite.

3. Koristite tiganj sa tankim dnom

Evo kako da vam slanina bude najhrskavijafoto: Prinztscreen/Youtube/agrotvsrbija3053

Kada pržite slaninu izbegavajte da koristite tiganje sa tankim dnom, jer može da dovede do neravnomernog zagrevanja.

4. Pržite na visokoj temperaturi

Najbolje izbegavajte da pržite na visokim temperaturama, jer ćete tako da pokvarite ukus.

5. Previše slanine u tiganju

Ako stavite previše komada slanine, možete da dovedete do toga da se slepe, umesto da budu slasni i hrskavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)